Investering i bitcoin - Investering i bitcoin

Bitcoin er en digital valuta som etter hvert har blitt svært populær som investeringsobjekt. Dette var den aller første kryptovalutaen, lansert så langt tilbake som i 2009. Bitcoin har flere fordeler, inkludert sikre og umiddelbare transaksjoner, økt anonymitet og lave gebyrer.

Alle bitcoin-transaksjoner går gjennom et desentralisert P2P-nettverk, direkte fra avsender til mottaker. Det finnes dermed ingen mellomledd, som i tradisjonelle pengeoverføringer.

Investering i bitcoin

Investering i bitcoin 1 - Investering i bitcoin

Stadig flere ser på mulighetene for å investere i den populære kryptovalutaen. Verdien har mangedoblet seg siden den ble lansert, og mange tror derfor skipet har seilt. Andre tror det er vanskelig å komme i gang, at det er utrygt eller til og med ulovlig. Men, det er faktisk både enkelt og lovlig å investere i bitcoin.

Hvordan kjøpe bitcoin?

Før du setter i gang, bør du sørge for å forstå risikoen som er involvert. Du har kanskje lest at bitcoin stadig stiger i verdi, men sannheten er at kryptovalutaer er svært volatile. Kursen kan gå opp 10 % over natten, men den kan også falle like raskt. Du bør derfor vurdere nøye hvor mye du har råd til å investere, med tanke på den store risikoen.

Hvor kan man kjøpe bitcoin?

Du kan kjøpe bitcoin hos flere norske kryptobørser, for eksempel eToro og Plus500. Begge disse har godkjennelse av Finanstilsynet, slik at du kan være trygg på at de holder seg til reglene. I tillegg finnes det flere utenlandske børser, for eksempel Coinbase og Binance.

Hvordan lagre bitcoin?

Etter at du har kjøpt bitcoin, anbefales det at du lagrer dem i en digital lommebok. Kryptobørser er nemlig utsatt for hacking, og det sikreste er derfor å lagre kryptovalutaen i en lommebok som ingen andre har tilgang til. Men, sørg for å ta godt vare på nøkkelen – mister du denne, kan dine bitcoin være borte for alltid.