Til hovedinnhold arrow-right arrow-left arrow-down arrow-up linkedin file-o file-pdf-o angle-down angle-up angle-right angle-left twitter facebook paper-plane google-plus

– Jo større prosjekter, jo større skvis havner vi i.

– Fakturasalg hjelper oss kolossalt

Selv om ordrebøkene er fulle kan likviditeten likevel være anstrengt i perioder. Det har DM Stål fått erfare.

På Øysand like utenfor Trondheim, holder DM stål hus. Inne på verkstedet står gnistene rundt to karer som driver og sveiser en trapp. På spiserommet oppe i andre etasje serverer eierne Darek Sliwa og Morten Myran kaffe, mens de forteller om firmaet de startet i 2006.

– Vi driver med produksjon av stål som trapper, rekkverk og bærende konstruksjoner i bygg, sier Myran.

Fasaden til lageret til DM stål på Øysand utenfor Trondheim.

Store fordeler med fakturasalg

Stålet kjøper de stort sett fra Polen. Da må de legge ut store beløp som det fort kan gå to måneder før de får tilbake. Det kan gå utover likviditeten i perioder.

– Når vi bestiller store trailerlass med rekkverk, må vi ofte forskuttere flere hundre tusen. Jo større prosjekter vi skal levere, jo større er utgiftene. Og det er ingen som betaler før varene faktisk er på byggeplassen, forteller Darek.

Det var en av de store, faste kundene deres, Ruta entreprenør, som først anbefalte fakturasalg. Det er en finansieringsløsning hvor banken kjøper utestående fordringer og gir deg oppgjøret umiddelbart, slik at du slipper å vente på at kunden skal betale fakturaen.

– Fakturasalg hjelper oss kolossalt i perioder med store utlegg. Vi har ikke holdt på med det så lenge, men ser allerede nå at det gir store fordeler, forteller Morten.

Morten Myran i sort t-skjorte er på jobb.

Risikosport

Både Darek og Morten vet det godt, å drive et AS i denne bransjen er risikosport. De har sett det skje med andre, at det går galt med bedrifter som i utgangspunktet går godt.

– Det kan skje den beste. Et annet firma kan gå konkurs slik at du ikke får oppgjøret ditt, og så sitter du i saksa, sukker Morten.

Derfor bruker DM Stål mye tid på å sjekke bakgrunnen til kundene de handler med.

– Vi passer på hvem vi selger til. Nå er vi faktisk i en situasjon hvor vi har mye arbeid og kan velge å si nei.

En ansatt i DM Stål i aksjon. Det spruter gnist, så verneutstyret er på.

Vil vokse i eget tempo

For selv om de av og til velger å selge fakturaene sine for å bedre likviditeten, er ordrebøkene fulle. Og pilene peker videre oppover.

– Ja, vi hadde en omsetning på 33 millioner i fjor, det er faktisk litt mer enn det som er ideelt for oss. Jeg både sov og tjente bedre da vi hadde litt lavere omsetning, ler Morten, og Darek legger til:

– Men vi skal vokse altså, bare i vårt tempo. Det er mange som har brent seg på å vokse for fort, og for oss er det viktig at det ikke går utover kvaliteten i det vi gjør.

 

Fakturasalg

Fakturasalg er en enkel løsning som gir deg økt likviditet når du trenger det. Du selger de fakturaene du ønsker til oss. Vi behandler og godkjenner fakturaene du ønsker å selge. Pengene utbetales til din konto samme dag.

Se mer Kontakt oss