Til hovedinnhold arrow-right arrow-left arrow-down arrow-up linkedin file-o file-pdf-o angle-down angle-up angle-right angle-left twitter facebook paper-plane google-plus

– For meg er fakturakjøp er et fint verktøy å ha tilgjengelig.

– Det ypperlige med DeBank er valgfriheten

Selv med en solid kundeportefølje kan det som gründer være litt tight i perioder. For Tom Gudbrandsen ble løsningen fakturakjøp.

– Jeg synes den fleksibiliteten som ligger i fakturakjøp er helt strålende. For meg er det viktig at jeg ikke er bundet til å selge hele porteføljen min, men at jeg kan velge, sier han.

Satset på eget firma

Etter å ha jobbet med digital markedsføring i mange år som fast ansatt, kjente Tom Gudbrandsen på at det var på tide å tenke annerledes. Etter en runde med samboeren bestemte han seg for å satse for seg selv. Resultatet ble EtCetera Søk. Et firma som jobber med alt fra websider til digital annonsering.

– For meg lå det en stor trygghet i det at jeg visste at jeg hadde kunder som ville følge meg. Jeg hadde åtte kunder fra dag én. Skulle jeg startet fra scratch hadde det vel sittet litt lenger inne å ta det valget, innrømmer 51-åringen.

Og to år senere har Gudbrandsen fortsatt ikke behøvd å jobbe med nysalg. Alt kommer inn via nettverk og anbefalinger fra andre kunder.

– Det er noe av det jeg er mest stolt av, sier han.

Viktig med valgfrihet

Likevel. Det å drive gründervirksomhet er av og til risikosport. Og det dukker som regel opp perioder gjennom året der en trenger fakturaen inn litt raskere enn kundene betaler. Det fikk også Gudbrandsen erfare.

– Det var en periode som var litt tight, og da tok jeg kontakt med DeBank etter å ha sett annonsene deres på Facebook. Jeg har en bekjent som jobber med det samme et annet sted, men de kjøper ikke enkeltfakturaer. Det er det ypperlige med DeBank. Valgfriheten. I tillegg er det en veldig grei prosess, du får pengene på konto på dagen, sier han.

Fra Oslo til Steinkjer

I fjor tok Gudbrandsen nok et stort valg. Han bestemte seg for å flytte både familien og firmaet sitt fra Oslo til Steinkjer, der samboeren hans kommer fra. Det har han ikke angret på et sekund.

– Jeg har fortsatt en del kunder i Oslo og pendler ned 3-4 ganger i måneden, men jeg har oppdaget at det er et godt marked i Nord-Trøndelag også.

Og skulle det dukke opp perioder der likviditeten ikke er på topp, synes Gudbrandsen det er greit å vite at han har muligheter.

– For meg er fakturakjøp et fint verktøy å tilgjengelig.

  

Fakturakjøp

Fakturakjøp er en enkel løsning som gir deg økt likviditet når du trenger det. Du selger de fakturaene du ønsker til oss. Vi behandler og godkjenner fakturaene du ønsker å selge. Pengene utbetales til din konto samme dag.

Se mer