På vårt nettsted finner du alt du trenger å vite om lån, finans, investeringsmuligheter, forsikring og aktører som tilbyr disse tjenestene. I denne artikkelen kommer vi med noen gode tips for deg som skal ta opp lån og boliglån.

Du må være kredittverdig

Ikke alle som søker lån for innvilget søknaden. For å kunne få lån, må du ha kredittverdighet. Det vil si at du må kunne sannsynligjøre at du har evne og vilje til å betale tilbake det du skylder. Dersom du har lav inntekt i forhold til eksisterende gjeld, betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker, vil du sannsynligvis få avslag på lånesøknaden. Det er grunnen til at du alltid bør rydde opp i økonomien din og gjøre opp gamle krav før du søker om nye lån.

Det lønner seg å sammenligne flere banker

Uansett hvilken type lån du skal ta opp, lønner det seg å sammenligne flere banker. Bankene opererer nemlig med ulike renter og vilkår, og prisen på lån (renten) vil ha stor betydning for hvor mye lånet kommer til å koste deg. De ulike bankene legger også vekt på ulike ting i søknaden. Det er grunnen til at du kan få avslag i en bank, mens en annen bank er villig til å gi deg lån.

For deg som skal ta opp boliglån

Dersom du skal ta opp boliglån, stilles det ekstra strenge krav til din økonomi. Du må kunne vise til minst 15% oppspart egenkapital. Med dagens høye boligpriser, kan 15% egenkapital utgjøre en ganske stor sum. Derfor bør du begynne å spare tidlig, for eksempel i BSU. Du har eller ikke mulighet til å ta opp mer gjeld tilsvarende 5 ganger din inntekt.

På vårt nettsted finner du mye nyttig informasjon om lån, investeringsmuligheter, forsikring og ligenende temaer. Dersom du fant denne artikkelen nyttig, sjekk ut en av våre mange andre nyttige artikler.